Ontspanningsmassage

Een TuiNa ontspanningsmassage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. Een TuiNa ontspanningsmassage verbetert de bloedcirculatie, zorgt voor meer weerstand en brengt rust in het hoofd.

Een TuiNa ontspanningsmassage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd. En afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier. Maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan.

Een knoop, ook wel ashi-punten genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan.

Door een TuiNa ontspanningsmassage worden deze knopen uit de spieren gehaald. Hierdoor kan het melkzuur goed weg. Het is verbazingwekkend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Vaak voelt het hoofd dan in een keer veel vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij.

Een TuiNa ontspanningsmassage verbetert de weerstand

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

Een TuiNa ontspanningsmassage geeft rust in het hoofd

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Bijvoorbeeld een kwestie op je werk die maar door je hoofd blijft gaan, relatieproblemen of misschien negatieve of onzeker gevoelens over jezelf. Het hoofd blijft dan maar doormalen, maar door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond.

“Volledige ontspanning voor lichaam en geest”

In onze prachtige bloementuin aan de rand van het bos komen massage, ontspanning en natuur op sublieme wijze samen.

Rest your body

Relax your mind

Recharge your soul

Ik heet je van harte welkom!

× Hoe kan ik je helpen?