Voor de eerste keer Tuina massage

Voor de eerste keer een massage ondergaan, hoe werkt dat? Om de drempel te verlagen om een afspraak te maken bij een Tuina therapeut, gaan we hier in op hoe een ontspanningsmassage verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij niet prettig vindt. De Tuina therapeut is er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen!

Kennismaking en intake

Bij een eerste afspraak zal de Tuina therapeut eerst een gesprekje met je voeren ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn. Ook zal de therapeut een intake afnemen. Dit betekent dat de therapeut alle gegevens over jou verzamelt die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl, eventuele ziektes en medicijngebruik.

Voorbereiding op de massage

De Tuina therapeut zal kort vertellen hoe de massage zal verlopen. Het is verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten. Daarna begint de voorbereiding op de massage. Hoeveel moet er bloot? Je ondergoed blijft altijd aan. Omdat iedereen zijn eigen grenzen, karakter en voorgeschiedenis heeft, wordt daar gewoon rekening mee gehouden.

Op de massagetafel

Nadat je op je buik op de massagetafel bent gaan liggen, zal de Tuina therapeut je lichaam volledig bedekken met handdoeken, zodat je er warm en comfortabel bij ligt. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel houdt de therapeut een handdoek boven je. De Tuina therapeut zal tijdens de sessie rustig of niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek. Wil je wel praten, dan mag dat ook. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.

Het einde van de massage

De Tuina therapeut zal je aan het einde van de sessie vertellen dat de massage afgerond is. Als het goed is ben je diep ontspannen en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen.

Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen.

× Hoe kan ik je helpen?